Call +31 (0)347 - 366 717 or

Wat is thermoplastisch kunststof en hoe moet u thermoplastisch kunststof verlijmen?

Een thermoplast is een materiaal dat bij verhitting zacht zal worden. Voorbeelden van thermoplastische kunststoffen zijn polypropyleen, polyethyleen en acryl. U ziet thermoplasten onder andere terug in koffiebekertjes, folie voor levensmiddelen, PET-flessen en zelfs bekleding. PVC is ook een thermoplast en deze wordt veelal gebruikt in de bouw voor raamkozijnen en buizen. Thermoplastisch materiaal kan worden hergebruikt voor diverse doeleinden. Wanneer het materiaal opnieuw verhit wordt, kan het in allerlei vormen worden gebracht. Thermoplastische kunststoffen verlijmen gaat niet geheel probleemloos. Polyethyleen en polypropyleen hebben bijvoorbeeld verlijmingsbeperkingen. Vaak wordt er dan gekozen voor lassen in plaats van verlijmen. PVC daarentegen kan erg gemakkelijk worden verlijmd.

Bel: +32 [0]37109420Contactformulier

Thermoplastische kunststoffen verlijmen en welke lijm gebruikt u?

Polyethyleen wordt in de wereld het meest gebruikt en behoort tot de thermoplastics. Dat wil zeggen dat dit materiaal na verhitting een andere vorm kan aannemen waardoor u dus diverse andere producten kunt maken. Dit materiaal is tevens bestand tegen veel oplosmiddelen. Het verlijmen van polyethyleen is erg moeilijk en kan alleen gerealiseerd worden wanneer het materiaal eerst een voorbehandeling krijgt. Welke kunststoflijm gebruikt u nu als thermoplastische kunststof verlijmen uw doel is? Varitape helpt graag bij het oplossen van problemen wanneer het om verbinden van kunststoffen gaat. Wij beschikken over vele lijmoplossingen, zelfs voor moeilijk te verlijmen kunststoffen. Wij zijn in staat om kunststoffen met lage oppervlakte-energie (bijvoorbeeld polypropyleen en polyethyleen) structureel te verbinden. De lijmen van Varitape bieden een bestendigheid tegen water en luchtvochtigheid en hebben ook een goede weerstand tegen chemicaliën. Binnen 20 minuten is er een sterke hechting tussen de twee oppervlakken. De verwerkingstijd van deze lijm ligt tussen de 5 en 10 minuten en daardoor is er tijd om de ondergrond goed te positioneren. Thermoplastische kunststof verlijmen zorgt voor een duurzame hechting met een uitstekende schokweerstand.

F022 high-tech tape

Varitape is leverancier van diverse lijmen en tapes

Varitape is dé specialist in hoogwaardige zelfklevende materialen. Wij zijn al ruim 35 jaar actief als producent en bieden klanten professioneel advies op maat. Wij bieden enkel oplossingen van de hoogste kwaliteit en kunnen u daarom van dienst zijn wanneer het gaat om thermoplastische kunststoffen te kunnen verlijmen. Wij hebben als producent een state of the art machinepark en productiesite en daardoor kunnen wij elke keer opnieuw dezelfde kwaliteit garanderen. Vaak is het niet gemakkelijk om te bepalen welke lijm of tape nodig is voor een bepaalde applicatie. Twijfel niet om Varitape te contacteren, want wij staan iedereen graag te woord en bieden de beste oplossing. Met onze jarenlange ervaring weten wij het antwoord op al uw vragen.


Varitape, dé expert in industriële kleefstoffen! +32 [0]3 710 94 20 of mail Varitape