Call +31 (0)347 - 366 717 or

Varitape is expert op het gebied van tape stansen, snijden en lamineren

Varitape beschikt over jarenlange ervaring in het ontwikkelen en produceren van zelfklevende tapes. Wij zijn specialist op het gebied van tapes en kunnen gemakkelijk een op maat gemaakte oplossing bieden aan klanten. Als fabrikant van diverse soorten tapes beschikken wij ook over stansmachines die het stansen van plakband en kleefband mogelijk maken. Varitape beschikt over verschillende roterende en vlak-stansmogelijkheden. Een stansmachine heeft een snelheid tot 60 meter per minuut en kan dus ontzettend veel tape stansen in een korte tijd. Varitape is in staat om tapes naar iedere gewenste vorm en afmeting te converteren. Gestanste tapes helpen de klant om de tapes sneller aan te brengen of bieden een creatieve oplossing voor nieuwe producten. Varitape heeft ook een speciale machine in huis, die het snijden van tape naar elke gewenste breedte mogelijk maakt. Het toepassen van tape met exact de juiste breedte zorgt voor het besparen van veel tijd en geld.

Bel: +32 [0]37109420Contactformulier

De voordelen van snijden van folie

Wanneer u een professioneel bedrijf zoekt dat gespecialiseerd is in het snijden van folie en PE, dan bent u bij Varitape aan het juiste adres. Wij beschikken over een speciale, voor folie geconfigureerde lasersnijmachine. Deze lasersnijmachines zijn erg geschikt voor het snijden van teksten op folie, gemaakt van polyethyleen (PE). Een aantal voordelen van het snijden van PE:

  • Strakke en perfecte snijkanten
  • Het materiaal scheurt niet uit dankzij de krachtenvrije bewerking
  • Er blijven geen resten vastzitten na het snijden, waardoor de messen ook niet schoongemaakt hoeven te worden
  • Weinig slijtage van gereedschap, wat dus een stabiele snijkwaliteit geeft
  • Gladde snijkanten

Polyethyleen is een thermoplastische kunststof met een zacht oppervlak. Dit materiaal wordt meestal in de industrie gebruikt als schuimrubber of folie. U kunt dit materiaal voornamelijk vinden in de machinebouw, verpakkingsindustrie, als displaybeschermingsfolie en ook als folietoetsenborden.

Snijmachine voor tape-rollen

Varitape beschikt ook over de mogelijkheid om tape te lamineren

Diverse tapes op elkaar gelamineerd of juist een product zelfklevend gemaakt? Of u nu graag 1 of 3 lagen wilt, Varitape kan met haar machines een verscheidenheid aan producten maken, die vaak niet mogelijk zijn bij andere fabrikanten. Hoe werkt tape lamineren precies? Er zijn diverse lamineerprocessen, waaronder nat lamineren, droog lamineren en thermisch lamineren. Bij nat lamineren moet de lijm eerst drogen voordat de oppervlakken met elkaar verlijmd worden. Bij droog lamineren wordt er gebruik gemaakt van zelfklevende lijm, waarbij het alleen nog aangedrukt dient te worden om een betere verbinding te krijgen. Thermisch lamineren werkt door de lagen te verwarmen, waardoor de oppervlakken met elkaar versmelten. Een vereiste voor thermisch lamineren is het gebruik van een lamineerband die hittebestendig is.


Varitape, dé expert in industriële kleefstoffen! +32 [0]3 710 94 20 of mail Varitape