Call +31 (0)347 - 366 717 or

Bestel bij Varitape maatwerk tape

Varitape is producent van haar eigen zelfklevende tape op maat en is tevens een convertor en distributeur van kwalitatieve merken. Varitape wordt gezien als marktleider op het gebied van zelfklevend maatwerk tape. Wij onderhouden relaties met grote leveranciers van grondstoffen en afgewerkte producten in de markt van zelfklevende producten. Hierdoor kunnen wij ervoor zorgen dat onze klanten te allen tijde de allerbeste kwaliteit kunnen verwachten en kunnen ze er eveneens op vertrouwen dat ze een onafhankelijk advies ontvangen.

Bel: +32 [0]37109420Contactformulier

Varitape is tevens expert in het converteren van zelfklevende producten naar verschillende formaten en op maat gemaakte oplossingen. Dankzij de ruim 35 jaar ervaring in combinatie met een geavanceerde productiesite en high tech machinepark, zijn wij in staat om die kwaliteit te garanderen die klanten daadwerkelijk verwachten. Ook is Varitape erg ervaren en gespecialiseerd in coatingtechnieken. Wij beschikken over een ruime selectie van standaardoplossingen, maar de mogelijkheid om op maat gemaakte oplossingen te bieden is er eveneens. Wij geven graag advies over welk soort tape of lijm het meest geschikt is voor een applicatie.

Hotmelt producten

Mogelijkheden bij Varitape

Bij Varitape kunnen we spoelen van verschillende breedtes en lengtes fabriceren. Een rol vervangen tijdens het productieproces kan op lange termijn erg prijzig zijn voor een bedrijf. Hoe langer de rol is, hoe lager de productiekosten zijn. Kies daarom voor spoelen die lang zijn, zodat het productieproces niet gestopt hoeft te worden. Varitape is ook in staat om de gewenste verpakkingsmaterialen, zoals bijvoorbeeld sterke tape, op maat te snijden. Deze slittingmachines zorgen ervoor dat diverse breedtes sterk plakkende tape geproduceerd kunnen worden. Stansen is voor Varitape ook geen probleem. Wij beschikken over verschillende roterende en vlak-stans mogelijkheden. Rotatief stansen helpt de toepassingstijd in de productie te verkorten. Machines die rotatie stansen, produceren hoge precisie in allerlei formaten. Deze machines worden gebruikt voor grote oplages en de stalen cylinderstans zorgt ervoor dat er bepaalde vormen worden gestanst. Hieronder staan een aantal voorbeelden van diverse afwerkingen van stansstukken:

  • Stansstukken met of zonder tussenspatie
  • Met of zonder schutlaag
  • In rolvorm of losse stukken
  • Stansstukken waarbij het afval al is verwijderd op de rol

Verschil tussen vlak stansen en rotatief stansen

Vlak stansen wordt voornamelijk gebruikt voor kleinere hoeveelheden vellen en bij dikker materiaal. Bij rotatief stansen wordt er gebruik gemaakt van een cylindrische kapvorm op een rotatieve pers. Bij vlak stansen worden er minder dure kapvormen gebruikt. Bij rotatie stansen zijn de kapvormen gemaakt van een solide stalen cylinder en bij vlak stansen zijn de kapvormen ideaal voor minder lange looptijden.


Varitape, dé expert in industriële kleefstoffen! +32 [0]3 710 94 20 of mail Varitape