Call +31 (0)347 - 366 717 or

Het lijmen van kunststoffen

Probleemloos alle soorten kunststof verlijmen bestaat eigenlijk niet. Wanneer u lage energie-kunststoffen, zoals polyethyleen en polypropyleen wilt verlijmen, dan kan Varitape u hierbij adviseren en helpen. Wij beschikken over een innovatief product dat het mogelijk maakt om kunststoffen, zoals PE en PP, te verlijmen. Of u lijm voor PE of lijm voor PP gebruikt, een intensieve voorbehandeling van het oppervlak is niet altijd noodzakelijk. Echter is het wel belangrijk dat het oppervlak vooraf voldoende vet- en stofvrij is gemaakt. Gebruik nooit aceton, wasbenzine, terpentine of spiritus om te ontvetten. Deze stoffen kunnen bijten in het materiaal en ervoor zorgen dat de lijm niet goed hecht.

Bel: +32 [0]37109420Contactformulier

Varitape beschikt over lijm voor PP, PE en PET

De lijmen van Varitape maken het mogelijk om kunststoffen te verlijmen, zoals polyethyleen, polypropyleen en thermoplastische elastomeren en natuurlijk ook materialen, zoals beton, gips, rubber, metaal en keramiek.

VSB 3 kleuren

Lijm voor PP en lijm voor PE wordt tegenwoordig steeds meer gebruikt bij de productie van voertuigen. Dit komt doordat voertuigen steeds lichter van gewicht moeten worden en dat lukt vaak alleen door het toepassen van kunststoffen. Deze materialen, zoals bijvoorbeeld polypropyleen, hebben extreem hoge sterktewaarden. Deze stof heeft een lage oppervlaktespanning en is daardoor lastig te verlijmen en af te dichten. Inmiddels heeft Varitape een lijm ontwikkeld die geschikt is voor het verlijmen en afdichten van polypropyleen. Het verlijmen van deze kunststof is een dagelijkse activiteit voor Varitape. Naast diverse lijmen voor het verlijmen van PP en PE, heeft Varitape ook een lijm voor gelamineerd karton ontwikkeld. Evenzo zijn er ook hot melts voor moeilijke PE, PP en PET materialen beschikbaar.

Varitape is een specialist op het gebied van lijmtechnieken voor de industrie. Wij hebben jarenlange ervaring in het produceren van zelfklevende tapes en andere verlijmingsoplossingen. Wij kunnen de perfecte combinatie van kennis en productie- en onderzoeksfaciliteiten aanbieden en zo dus klanten voorzien van professioneel advies en op maat gemaakte producten van de beste kwaliteit. Bovendien is Varitape ook nog eens expert in oplossingen op maat; geen enkel vraagstuk is voor ons te lastig. Wij bieden de beste technische oplossingen voor allerlei doeleinden en industrieën.

Varitape ontwikkelaar van acryllijm op rol

Niet alleen ontwikkelt Varitape lijm voor het verbinden van kunststoffen, we zijn vooral bekend vanwege onze zelfklevende tapes. Een goed voorbeeld is de zuivere acryllijm op rol. Dit is een transparante dubbelzijdige tape met gesloten celstructuur. Deze tape is glashelder, heeft een hoge kleefkracht en is ook UV-bestendig. Ook is deze acryllijm herpositioneerbaar en beschikt het over een hoge chemische weerstand en is onoplosbaar. Deze acryllijm vervangt lassen en schroeven en maakt het mogelijk om allerlei accessoires te verlijmen in bijvoorbeeld een badkamer of keuken. Acryllijm op rol wordt zelfs ingezet bij het verlijmen van balanceergewichten op lichtmetalen velgen.


Varitape, dé expert in industriële kleefstoffen! +32 [0]3 710 94 20 of mail Varitape