Call +31 (0)347 - 366 717 or

Varitape is een hotmelt producten leverancier

Tegenwoordig is hotmelt belijming niet meer weg te denken uit de verlijmingstechniek. Hotmelt staat voor synthetische lijm die volledig bestaat uit een vaste stof. Wanneer deze vaste stof wordt verhit, wordt deze vloeibaar. De lijm wordt dan aangebracht op het oppervlak en door het afkoelen ontstaat een snelle cohesie. Hotmelt lijmstrips worden voornamelijk gemaakt uit onder andere hars, polymeren, paraffine, wassen en anti-oxidanten. Deze thermoplasten worden bij verhitting zacht. Hotmelt lijm komt vaak voor in de vorm van staafjes, kussens, blokken of korrels.

Bel: +32 [0]37109420Contactformulier

De voordelen van hotmelt producten

Hotmelt producten, zoals hotmelt belijming, hebben erg veel voordelen. Ze hebben een kortere afbindtijd en daardoor een heel snelle hechting. De hotmelt producten maken verlijming mogelijk van niet poreuze materialen en zijn bovendien vochtbestendig. Hotmelt lijm is ideaal voor de industrie en wordt veelal gebruikt in de verpakkingsindustrie, assemblage, voedselverpakkingen, automotive, kartonnage- en papierverwerkingsindustrie. Ook bij het boekbinden wordt vaak hotmelt lijm gebruikt. De lijm wordt in de meeste gevallen machinaal aangebracht door middel van een spuit of rollercoater. Hobbyisten werken voornamelijk met een hotmelt lijmpistool.

Hotmelt producten

De voordelen van hotmelt tape

Varitape is dé specialist op het gebied van zelfklevende tapes. Wij bieden klanten professioneel advies en op maat gemaakte producten van de allerhoogste kwaliteit. Varitape is ook fabrikant van diverse hotmelt producten, zoals hotmelt tape. Deze tape is ideaal voor toepassingen in de werkplaats of in het magazijn. Deze tape wordt gebruikt bij het dichtplakken van dozen of samenvoegen van materialen. De tape is waterbestendig en lichtjes rekbaar. De tape is handscheurbaar en heeft een hoge kleefkracht en een hoge treksterkte. Tegen weekmakers is deze tape echter niet bestand en het is ook af te raden om deze tape te gebruiken voor toepassingen op PVC producten. Hotmelt tape is gemakkelijk afrolbaar en de lijmlaag is op water gebaseerd, waardoor het ook nog eens een milieuvriendelijk product is. De tape is minder geschikt voor langdurige opslag of voor gebruik in omgevingen waar een lage temperatuur heerst (minder dan 5°C). Hotmelt tape wordt voornamelijk gebruikt voor het sluiten van lichte en zware kartonnen dozen.

Varitape is in staat om op maat gemaakte hotmelt tape te leveren. Wij zijn dé expert op dit gebied dus geef gerust aan welke breedte en rolmaat u wenst te ontvangen en wij fabriceren het voor u op maat. De beste kwaliteit leveren is wat wij als tape leverancier u kunnen garanderen. Heeft u een oplossing nodig die speciaal voor u op maat gemaakt is? Ons ervaren team is in staat om voor iedere toepassing een technische oplossing te bieden.


Varitape, dé expert in industriële kleefstoffen! +32 [0]3 710 94 20 of mail Varitape