Call +31 (0)347 - 366 717 or

AntiDust tape met enkel één doel

Varitape is dé specialist op het gebied van zelfklevende tape. Wij bieden de juiste lijmen en tapes aan voor professioneel gebruik in de industrie. Varitape heeft speciaal voor polycarbonaatplaten de AntiDust tape ontwikkeld. Polycarbonaat is een materiaal dat veelal wordt gebruikt voor daglichtconstructies. Dit materiaal is licht van gewicht, duurzaam, sterk en daardoor erg geschikt voor diverse doeleinden. Polycarbonaat is echter wel doordringbaar en daarom moet men aandacht schenken aan de condensatie die plaats kan vinden in de kanalen. Deze condensatie kan leiden tot vervuiling, waardoor kanaalplaten minder goed isoleren en hun helderheid verliezen. Daarom heeft Varitape Anti-Dust tape ontwikkeld, met als doel het behouden van schone en heldere polycarbonaat platen.

Bel: +32 [0]37109420Contactformulier

Eigenschappen van AntiDust tapes

De AntiDust tapes worden ontwikkeld met het doel om de polycarbonaat kanaalplaten helder en schoon te houden. Wanneer u gebruik maakt van Anti Dust tapes kunt u jarenlang profiteren van alle voordelen die een polycarbonaat daglichtconstructie u te bieden heeft. Varitape is al jaren producent van Anti-dust tape voor polycarbonaat. De voordelen van deze tape zijn hieronder opgesomd:

  • Afvoeren van de condensatie
  • Perfecte drainage
  • Sterke kleefkracht
  • Geen gescheurde tape dankzij het meebewegen bij het krimpen en uitzetten van de kanaalplaat
  • Anti-schimmel, algen-, stof- en insectenvrij dankzij het filter
  • Anti-Dust tape bestaat uit hoogwaardig non-woven materiaal dat speciaal is behandeld
  • Uitstekende ventilatie
  • Geschikt voor buitentoepassingen
  • Betrouwbaar en makkelijk aan te brengen
  • Gemaakt van antibacterieel materiaal

Varitape neemt het behouden van schone en heldere polycarbonaat kanaalplaten uiterst serieus. Sterker nog, dit is de belangrijkste doelstelling van ons als fabrikant. Alle AntiDust tapes worden getest in ons laboratorium voordat ze de markt op gaan. Op deze manier kan Varitape de kwaliteit van dit product waarborgen en de belofte steevast waarmaken. Varitape is ervan overtuigd dat er geen enkel ander product op de markt is dat de helderheid van een polycarbonaat kanaalplaat kan garanderen. De Anti Dust tapes worden daarom voortdurend verbeterd en krijgen telkens nieuwe technische eigenschappen en mogelijkheden. Een nieuwe mogelijkheid is het personaliseren van de tape met een logo of merknaam. Het is ook mogelijk om de tape te bestellen met een esthetisch aantrekkelijk golfpatroon.

AD3500 anti-dust tape

AntiDust tape hulpmiddelen

Varitape heeft uiteraard ook hulpmiddelen ontwikkeld zodat de installatie van kanaalplaten sneller en efficiënter kan gaan. We hebben een tapedispenser ontwikkeld voor AntiDust tapes, waardoor het verwerken van kanaalplaten sneller gaat. De tapedispenser is verkrijgbaar in een handdispenser of een tafeldispenser. Varitape heeft ook een maskingstripper ontwikkeld, zodat Anti-Dust tape kan worden aangebracht zonder een groot deel van de beschermende film te hoeven verwijderen. Tape aanbrengen met deze maskingstripper zorgt er ook voor dat er geen schade ontstaat tijdens het transporteren. Aangezien de Anti Dust tapes drukgevoelig zijn, komt een aandrukroller of een viltblokje goed van pas om de tape te bevestigen. Hierdoor worden snijwonden in vingers en brandwonden voorkomen.

AntiDust tape wereldwijd

AntiDust tape is voor een groot aantal sectoren toepasbaar. De tape wordt al meer dan 30 jaar wereldwijd gebruikt om meerwandige platen schoon te houden. Locaties waar deze tape is gebruikt zijn bijvoorbeeld de Johan Cruijf Arena in Amsterdam en het Dragao stadium in Portugal. Veel serres over de hele wereld zijn ook voorzien van AntiDust tape. Varitape is de belangrijkste distributeur van Anti Dust tapes in België en Frankrijk.


Varitape, dé expert in industriële kleefstoffen! +32 [0]3 710 94 20 of mail Varitape