Call +31 (0)347 - 366 717 or

Aluminium tape voor industrieel gebruik

Aluminium tape is uitermate geschikt om een isolatieklus af te maken en zorgt voor een perfecte afdichting tussen de isolatiematerialen onderling. Alutape is er in verschillende uitvoeringen en diverse kwaliteiten. Varitape is al meer dan 35 jaar dé expert en producent van op maat gemaakte aluminium tape, dat uit zuiver aluminium is gemaakt. Hierdoor is deze tape erg goed bestand tegen invloeden van buitenaf. Alu-tape is een uitstekende damp- en warmtebeschermende tape, het houdt hitte tegen en is daarom UV bestendig en zeer geschikt voor industrieel gebruik. De tape beschermt eveneens tegen condens en vocht. Of het nu gaat om muurisolatie, dakisolatie of vloerisolatie; met alutape creëert u een dampdichte constructie en daardoor ook een goede isolatiewaarde. Omdat deze tape ook hittebestendig is, wordt het veel gebruikt bij saunabouw, voor het isoleren van industriële installaties, alsmede het verbinden of dichten van luchtkanalen en airconditioning leidingen. Geen enkele tape voldoet aan zoveel eisen als alutape.

Bel: +32 [0]37109420Contactformulier

Alutape gebruiken bij het afdichten en isoleren van een ondervloer

Aluminium tape is ook erg bruikbaar bij het leggen van een ondervloer. Normaal gesproken moeten de rollen ondervloer aan elkaar gehecht worden, zodat er één geheel ontstaat. De naden van de ondervloer dienen te worden afgesloten met waterdichte tape. Het leggen van een goede ondervloer is een hele belangrijke factor voor een parket- of laminaatvloer. Het zorgt er namelijk voor dat er geen vocht vanuit de basisvloer in het laminaat of parket kan trekken, waardoor een vloer bol kan gaan staan. De ondervloer zorgt ook voor geluidsdemping, uitvlakking en stabiliteit. Ondervloeren worden vaak in stroken geleverd en met behulp van alu-tape plakt men deze aan elkaar om verschuiving te voorkomen. U kunt zelf beslissen welke afmetingen de rollen moeten hebben, omdat de tape volledig op maat wordt gemaakt door Varitape; dé tape specialist. Als u een vloer aan het isoleren bent, is het aan te raden om minimaal 50 meter op een rol te nemen, zodat u gemakkelijk vooruit kunt. Aluminium tape is dus zonder twijfel onmisbaar bij het leggen van een ondervloer.

De voordelen van aluminium tape op een rijtje:

  • Waterdicht
  • Olie- en vetbestendig
  • Buigzaam
  • Sterke kleefkracht
  • Hittebestendige tape (van -40°C tot +120°C)
  • Duurzaam
  • Geschikt voor reparatie en isolatie
  • Geschikt voor bescherming
  • Slijtvast
  • Brandvertragend

Omdat de alu-tape hittebestendig is, is deze ook erg geschikt voor het repareren van dakgoten, luchtkanalen en uitlaten van bijvoorbeeld auto’s. Als leidingisolatie op het dak niet goed wordt beschermd, dan zorgt UV-straling van de zon voor aantasting. Niet alleen de zon zorgt ervoor dat het aangetast wordt, ook het aanvreten van vogels, die daar vervolgens een nestje mee bouwen, zorgt voor kwaliteitsverlies van de isolatie.

Silwick aluminium tape

Varitape is een fabrikant van zelfklevende tapes en biedt klanten professioneel advies. Wij produceren enkel professionele tapes, die geen kans hebben op scheuren of breuk. De verschillende breedtematen zorgen voor een groot assortiment aluminium tapes. Varitape is in staat om de rollen te versnijden en daarom is maatwerk mogelijk bij ons als professionele tape leverancier.


Varitape, dé expert in industriële kleefstoffen! +32 [0]3 710 94 20 of mail Varitape