Call +31 (0)347 - 366 717 or

Op zoek naar een acrylic foam tape leverancier? Bij Varitape bent u aan het juiste adres

Acrylic foam tape is een hoogwaardige, dubbelzijdige tape die volledig bestaat uit acrylaatlijm. Dit in tegenstelling tot schuimtapes waarbij PVC en andere schuimen als dragers dienen. Omdat het voor 100% bestaat uit acrylaatlijm, is het een duurzaam product dat weerbestendig is en bovendien niet veroudert. Deze Acrylic foam tapes worden speciaal ontworpen om moeilijke materialen te verbinden. Deze tape is hittebestendig en kan daarom de thermische expansie opvangen van materialen. De kleefkracht is ontzettend sterk; daardoor is het niet nodig om een primer te gebruiken voor moeilijk te verbinden ondergronden. Acrylic foam tape wordt ontwikkeld voor het verkleven van verschillende producten zoals kunststoffen, glas en metalen. U kunt deze tape ook gebruiken voor het bevestigen van panelen op een frame, siermaterialen en voor naamplaten en logo’s.

Bel: +32 [0]37109420Contactformulier

De voordelen van acrylic foam tape

Acrylic foam tape hecht op een groot aantal ondergronden zoals aluminium, rvs, kunststoffen, composieten, acryl, polycarbonaat, hout en zelfs op bepaalde soorten staal. Dankzij de dikke lijmmassa is de tape erg geschikt voor ruwe en oneffen oppervlakken. Hierdoor worden deze tapes veelal ingezet voor industrieel gebruik. De transport-, elektronica- en displayproductenbranche maken bijvoorbeeld al veelvuldig gebruik van dit product, omdat het een uitstekende hechting en temperatuurweerstand biedt. Ook voor de bouw van wolkenkrabbers, matrixborden en mobiele telefoons wordt deze acrylaat hechtingstape ingezet. Andere voordelen van acrylic foam tape zijn onder andere:

  • UV bestendig
  • Bestand tegen weekmakers en oplosmiddelen
  • Bestand tegen veroudering
  • Biedt een perfecte weerstand tegen afpellen en afschuiven
  • Visco-elastisch en dus erg geschikt voor dynamische belasting
  • Waterafstotend
  • Elasticiteit zorgt voor vermindering van trillingen en geluid
  • Temperatuurresistent
  • Dampdichte verbinding
VBS acrylic-foam tape

Acrylaat tape van Varitape

Varitape werkt al jaren aan professionele zelfklevende foamtapes die zorgen voor hoogwaardige verbindingen tussen materialen. Foamtapes zijn leverbaar in verschillende breedtes en kunnen bovendien op maat worden gemaakt. De acrylaat tape is goed toepasbaar wanneer je veel te maken hebt met hoge temperaturen en hoge afschuifkrachten. Deze tape hecht uitmuntend op PVC folie en plastic, maar ook op oneffen ondergronden. De tape heeft ook een hoge aanvangshechting. Acrylaat tape is verkrijgbaar in de kleuren transparant, wit en bruin. De tape is ook geschikt om te laten bedrukken.

Varitape is al meer dan 35 jaar actief op het gebied van ontwikkeling van zelfklevende tapes en kan professioneel advies geven en meedenken aan een oplossing voor elk verlijmingsvraagstuk. Varitape levert ook op maat gemaakte producten als dit nodig is. Acrylaat tape is leverbaar in diverse diktes en breedtes. Varitape wordt gezien als specialist en marktleider op het gebied van zelfklevende tapes. Varitape staat u ook graag te woord als het gaat om op maat gemaakte technische oplossingen. Varitape levert alleen de beste kwaliteit en denkt graag met u mee over het verlijmen van lastige materialen. Coating, stansen, slitting, spoelen en versnijden van tape is voor ons als fabrikant ook geen enkel probleem. Wij leveren immers maatwerk op elk niveau.


Varitape, dé expert in industriële kleefstoffen! +32 [0]3 710 94 20 of mail Varitape